Öğrencilere Ahmet Tahtalı’dan Altın Öğütler

AHMET TAHTALI’DAN ALTIN ÖĞÜTLER…

· HAYATI SEVMEDEN VE KENDİNİZİ SÜREKLİ YENİLEMEDEN BAŞARILI OLAMAZSINIZ…

· HAYAL KURMAKTAN VE RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN…

· AHMET TAHTALI ÖĞRENCİLERE BAŞARILI OLMANIN PÜF NOKTALARINI ANLATTI…

BURSA – İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği’nin (İMSİAD) Üniversite-İnşaat Sanayi İşbirliği Komisyonunca Uludağ Üniversitesi’yle (U.Ü.) yapmış olduğu protokol çerçevesinde, İMSİAD Üyeleri kıymetli tecrübelerini öğrencilere aktarmaya devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen seminerlerin 16.’sında, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Üyesi ve Tahtalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahtalı, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Geleceğin İnşaat mühendislerine ‘Meslektaşlarım’ şeklinde hitap ederek başlayan Tahtalı onlarla tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere, çok önemli bir meslek seçtiklerini söyleyen Tahtalı sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sizler inşaat mühendisliğini seçmekle doğru bir meslek seçtiniz. İnsan yaşamında temel öğeler arasında yer alan ‘barınma’ konusunda en büyük sorumluluğa sahip olan bir mesleği seçtiğiniz için sizleri tebrik ederim.’ dedi.

Sadece teknik bilginin yeterli olmadığını da belirten Tahtalı: “İşin size geldiği dönem bitti. Şimdi sahaya inip doğru ilişkiler kurarak ve projeler geliştirerek kendiniz işi oluşturmalısınız. Lokasyona göre doğru müşteri tercihlerini geliştirebilirseniz ve doğru satış tekniklerini bilirseniz başarılı olabilirsiniz” dedi. Yapacağınız projelerde en temel unsurun insan olduğunu ve insana yakışır akıllı projeler yapması gerektiğini öğütleyen Tahtalı, başarılı olmanın püf noktalarından bahsetti. Öğrencilerin pür dikkat dinlediği etkinlikte Tahtalı şunları söyledi: “Bu mesleği yapabilmek için çevreden iyi beslenmelisiniz. Hayatı sevmeli ve kendinizi sürekli yenileyerek gelişmelisiniz. Çünkü yaşadığımız dünya sürekli gelişiyor değişiyor yenileniyor. Siz buna ayak uydurursanız başarılı olursunuz, eğer ayak uyduramazsanız başarılı olamazsınız.

Başarı bir inşaat mühendisi olmanın temel kuralları olduğuna değinen Tahtalı risk almadan başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağını söyledi. Tahtalı konuşmasında şunları vurguladı: “ve risk almaktan doğabilecek olumsuz sonuçlarından korkup, risk almazsanız başarılı olamazsınız. Risk almalı ve doğabilecek olumsuz sonuçlara katlanmayı göze almalıyız. Hepimiz hayallerimiz kadar varız. Hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz ölçüde mutlu oluruz. Hayal kurmaktan ve risk almaktan korkmayın. Başarı için bu lazım.

Başarının; huzur mutluluk ve hayata dair arzu ettiğimiz her şeyin korkularımızın bir arka sokağında olduğuna değinen Tahtalı, başarmak için korkularımızı yenmemiz gerektiğini söyledi. Doğru zaman, doğru kişiler ve doğru işin de başarının anahtarı olduğunun altını çizen Tahtalı, öğrencilere verdiği altın değerindeki öğütlerle konuşmasını tamamladı: Tahtalı son olarak şunları söyledi: “Bizler, aklı başında şirketler de akıllı projeler üretecek aklı başında insanlar ararız. Önce hayal edin, sonra hayal ettiklerinizi kağıda dökün, risk alın ve işinizi takip edin. Şantiyelerde vakit geçirin. Kolona kafanız değsin, kirişe kafanız değsin.”

Fiyat Teklifi ve Detaylı Bilgi İçin. Tıklayınız !